ارور موبایل
اندروید

ویژگی‌های اندروید 10

[ad_1]

اندروید

اندروید ۱۰به طور رسمی توسط Google در سال گذشته منتشر شد و به سرعت برای دستگاه‌های اندرویدی عرضه گشت. با مای فون هراه باشید تا از ویژگی‎های ممتاز اندروید ۱۰ که ارزش بررسی دارند، باخبر شوید.

ویژگی های اندروید ۱۰

راه اندازی رسمی حالت تاریک (Dark Mode)

ویژگی‌های اندروید 10

ویژگی‌های اندروید 10
گوگل مدتی بود که حالت تاریک را برای نسخه‌های آزمایشی اندروید راه اندازی کرده بود؛ اما این شرکت بالاخره با اندروید ۱۰ این ویژگی را رسمی کرد.

حالت تاریک می‌تواند از طریق تنظیم سریع یا هنگام فعال کردن گزینه محافظ باتری فعال شود. علاوه بر این، تصویری که توسط Google به اشتراک گذاشته شده است، نشان می‌دهد که حالت تاریک همچنین بر روی برنامه‌ها و قسمت‌هایی همچون Google Podcasts ،Photosو Search تأثیر خواهد گذاشت. بدون شک اکنون حالت تاریک یکی از ویژگی‌های بسیار جذاب Android 10 به شمار می‌رود.

پاسخ هوشمند برای همه برنامه‌های پیام رسانی

ویژگی‌های اندروید 10

ویژگی‌های اندروید 10

پاسخ هوشمند یکی از ویژگی‌های جدید  Google در اندروید۱۰ است، این ویژگی پیش از این فقط برای برنامه‌های Google در دسترس بود؛ اما با این به روز رسانی به همه برنامه‌های پیام رسانی در Android 10 از آن بهره خواهند برد.

این بدان معنی است که اکنون می‌توانید پاسخ‌های خود به پیام‌های دریافتی را برای مثال در واتس اپ و فیس بوک مسنجر پس از دریافت در منوی کشویی گوشی خود پاسخ دهید. این ویژگی راهی مفید برای صرفه جویی در وقت است. این پیشنهادات همه با استفاده از حافظه پنهان دستگاه ارائه شده، به طور حتم حفظ حریم خصوصی شما اولویت داشته و اطلاعات‌تان به سرورهای Google ارسال نمی‌شود.

اشتراک گذاری بهتر

بسیاری از علاقه مندان به سیستم عامل Android از عملکرد اشتراک گذاری این پلتفرم انتقاد کرده‌اند. خوشبختانه، گوگل این ویژگی را در اندروید ۱۰ بازنگری کرده و منوی جدید اشتراک گذاری بسیار سریع‌تر از منوی قدیمی است.

حالت تمرکز

ویژگی‌های اندروید 10

ویژگی‌های اندروید 10

یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های کاربرپسند Android 10، به اصطلاح Focus Mode است، این ویژگی زیر مجموعه‌ای از  Digital Wellbeing بوده. گوگل اولین بار، ابزار «سلامت دیجیتال» را سال گذشته همزمان با گوشی‌های پیکسل خود معرفی کرد. با استفاده از این ابزار، کاربر می‌تواند عادات استفاده خود از گوشی هوشمند را بهتر کنترل کرده و محدودیت‌های کاربردی به روی مدت زمان استفاده از برنامه‌ها اعمال کند؛ اما به مرور، معایب این ابزار رو شد. مثلا اینکه امکان تمدید مدت زمان اسکرین تایم وجود نداشت و برای افزایش مدت زمان استفاده از برنامه‌ها باید از بخش تنظیمات، قابلیت به کل غیر فعال می شد. به علاوه، با فعال سازی قابلیت محدود سازی زمان استفاده از برنامه‌ها، امکان دریافت نوتیفیکیشن‌ها غیر فعال نمی‌شد، موردی که بیشتر از دیگر موارد توجه کاربر را به خود جلب می‌کند.

دسترسی راحت تر به تنظیمات

جابجایی Wi-Fi، بلوتوث و سایر گزینه‌های اتصال آسان است؛ اما Google هنگام ورود به برنامه، این روند را کمی ساده تر می‌کند. گوگل نمونه‌ای از راه‌اندازی مرورگر را در حالت هواپیما قرار داده است. اکنون مرورگر می‌تواند به کاربران بگوید Wi-Fi را فعال و سپس به طور خودکار پانل تنظیمات را فراخوانی کنند.

حالت عمق پویا

ویژگی‌های اندروید 10

اندروید ۱۰ همچنین یک فرمت عمق جدید با نام (Dumamic Depth Format) را ایجاد کرده تا در ویرایش عمق برنامه‌های شخص ثالث استفاده شود. در Android 10 برنامه‌ها می‌توانند از یک تصویر عمق بیشتری را درخواست کنند که متشکل از داده‌هایی با فرمت JPEG ، XMP مربوط به عمق باشد. وبلاگ هواداران Android گوگل تأیید کرد که فیس بوک یکی از برنامه‌هایی است که از این داده‌ها در پیکسل ۴ استفاده می‌کند. گوگل همچنین تأیید كرد كه این ویژگی جدید را به برنامه‌های شخص ثالث وارد کرده تا برای ایجاد تاری از آن استفاده کنند.

بهبود برنامه پرونده‌ها

قبلا Files Google در کشوی میانبرها نبود. خوشبختانه، برنامه Files در اندروید ۱۰ یک قدم رو به جلو نسبت به قبلی برداشته است.

در این ورژن جدید نه تنها Files میانبر دارد بلکه یک رابط کاربری اصلاح شده، نوار جستجو  و دسترسی سریع به سایر برنامه‌ها را نیز ارائه می‌دهد.

تغییر و بازنگری مجوزها

اندروید ۱۰ همچنین ترفندهای زیادی در رابطه با حریم خصوصی به مخاطب خود ارائه می‌دهد که مقررات مربوط به roles یکی از بزرگترین موارد اضافی در این زمینه است. با استفاده از roles، اندروید ۱۰ اکنون می‌تواند به طور خودکار مجوزهای خاص را بر اساس استفاده کاربر، خودکار اعطا کند. بنابراین یک برنامه ارسال پیام متنی به طور خودکار توانایی ارسال و یا دریافت متون و همچنین دسترسی به مخاطبین شما را کسب می‌کند.

یکی دیگر از تغییرات عمده، ترفندی است که بر مجوزهای مکان تأثیر می‌گذارد. در اندروید ۱۰ کاربران این گزینه را دارند که دسترسی به موقعیت مکانی را به طور کلی به یک برنامه اعطا کنند یا فقط در هنگام استفاده از برنامه اجازه دسترسی را دهند.

اشتراک Wi-Fi از طریق کدهای QR

ویژگی‌های اندروید 10

ویژگی‌های اندروید 10

گوشی‌های هوشمند Xiaomi و Huawei اکنون مدت‌هاست که به کاربران خود اجازه می‌دهد Wi-Fi را از طریق کدهای QR به اشتراک بگذارند. بنابراین خوشحالیم که Google با به روزرسانی جدید Android این روند را برای همه کاربران خود پذیرفته است.

بهبود حرکات دست

ویژگی‌های اندروید 10

ویژگی‌های اندروید 10

در پیش نمایش‌های اولیه  Android 10، امکانات زیادی درخصوص تاچ و کشیدن انگشتان دست برای کنترل صفحات مانند کشیدن دست از لبه صفحه به داخل برای برگشت به عقب ایجاد شده است. متأسفانه در ورژن‌های قبل، این حرکت در برنامه‌هایی که دارای کشوها یا منوهای ناوبری بودند، به خوبی کار نمی‎کرد. این بدان معنی است که کاربرانی که قصد مشاهده منو یک اپلیکیشن داشتند ممکن بود بطور تصادفی بازگشت به عقب را فعال کنند.

خوشبختانه اندروید ۱۰ برای حل این مسئله ویژگی peek را ایجاد کرده است. اکنون، کاربرانی که مایل به دیدن منوی کشویی یک برنامه هستند، باید انگشت خود را داخل کشیده و برای یک ثانیه نگه دارند.

تغییر دسترسی به دستیار گوگل Google Assistant

ویژگی‌های اندروید 10

ویژگی‌های اندروید 10

این تغییر حرکت به این معنی است که دیگر نمی‌توانید دستیار Google را از طریق دکمه home فعال کنید. کاربر از طریق یک ضربه سریع و شدید به سمت داخل از گوشه‌های پایین صفحه در Android 10 فرا بخواند. این روش فعال سازی زیاد واضح نیست، بنابراین Google علائم بصری را به صورت علائم نمایشی در گوشه و کنار صفحه نمایش اضافه کرده است. کاربران امیدوار هستند این افزودنی ظریف باعث سردرگمی در مورد فعال شدن دستیار گوگل در Android 10 شود.

پشتیبانی از انتقال صدا به هدفون بی سیم با قابلیت سمعک شدن 

گوگل همچنین ویژگی جذاب دیگری را برای اندروید ۱۰ به ارمغان آورده است و به کاربران این امکان را می‌دهد تا موسیقی را از طریق بلوتوث به سمعک‌های خود انتقال دهند.
طبق گفته Engadget، این ویژگی از پروتکل صوتی جدیدی با عنوان (Streaming for Hearing Aids (ASHA برای پخش موسیقی، تماس ها و سایر صوت‌ها  از تلفن پیکسل استفاده می‌کند.
این ویژگی فعلاً فقط مناسب برای سری Pixel 3 و Pixel 3a است؛ اما گوگل در حال تکمیل سازی این سیستم عامل است. بنابراین می‌‌توان امید داشت که به سرعت شاهد این ویژگی در تلفن‌های بیشتری باشیم.

به روزرسانی‌های امنیتی از طریق Play Store

یکی دیگر از ابتکارات اصلی در اندروید ۱۰، Project Mainline است که به معنای تلاش گوگل برای ارائه برخی از به روزرسانی‌های امنیتی جدید از طریق پلی استور می‌باشد.

این امر به طور نظری زمان انتظار برای به روزرسانی‌های امنیتی را کاهش می‌دهد، زیرا نیازی نیست که منتظر تأیید اپراتور خود بود. علاوه بر این، دیگر نیازی به یک فرآیند نصب طولانی نیست .

تنها نکته منفی این به روزرسانی  این است که  برخی آسیب پذیری‌های امنیتی را نمی‌توان با این روش برطرف کرد و شاید نیاز روش سنتی باشد؛ اما قطعاً یک قدم بزرگ در جهت تغییر است.

Qualcomm همچنین اعلام کرده است که تلفن‌های مجهز به چیپست‌های 2020 این شرکت، به کاربر خود امکان می‌دهند تا درایورهای مربوط به GPU گرافیک را از طریق Play Store به روز کنند. گفته می‌شود این امکان به دلیل Project Mainline به وجود آمده است.

هشدارهایی در خصوص رطوبت و گرمای بیش از حد USB

نسخه ۱۰اندروید، دارای امکانی برای هشدار خیس شدن پورت USB است. در این حالت هر گونه لوازم جانبی متصل به گوشی نیز غیرفعال تا زمانی که این مشکل برطرف شود. علاوه بر این، در صورت گرم شدن بیش از حد پورت USB،در اندروید ۱۰نیز اخطاری به کاربر داده شده و باید تلفن از شارژ خارج شود.

مواردی که در این مقاله ذکر شد، از مهم‌ترین ویژگی‌های اندروید ۱۰به شمار می‌آید. تجربه‌های خود را از این به روز رسانی در گوشی‌های مختلف خود با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: سایت androidauthority

 

[ad_2]

منبع اصلی این خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توجه نمایید در صورتی که ایمیل تایید در پوشه index نبود به پوشه spam مراجعه نمایید و ایمیل خود را تایید نمایید.